Over Daan de Jong

De Sprong

Welkom, beste lezer. In deze blogserie, waaraan ik deze week ben begonnen, gaat u meer vernemen over een unieke 21e-eeuwse aardbewoner. Hij is geboren in het jaar waarin Albert Einstein, James Dean, Alexander Fleming en nog enkele miljoenen andere, even unieke, al dan niet ‘bekende’ mensen, zijn overleden. Deze blog gaat over de angsten en verlangens van het in de eerste zin genoemde 21e-eeuwse wezen. U zult het, fijngevoelig als u bent, al hebben aangevoeld: dat unieke wezen ben ik zelf, niemand minder (maar ook niet meer) dan Daan de Jong.

Ik ga in deze blog schrijven over de verwondering die ik vaak voel over alles wat er in deze wereld is. En als ik alles zeg, dan bedoel ik dat zoals het er staat: alles waarover ik me verwonder, benieuwd naar ben, enthousiast over word, of juist bedroefd en angstig, blij of boos (ik word overigens niet zo snel boos). Ik wil dat graag met u, jou, jullie delen. Er gaat elke week een pagina komen, over een onderwerp dat me op dat moment bezighoudt.

Ik wil al heel lang schrijven. Schrijven is een kunst. Schrijven is heilig. Daar zal ik zeker en vast nog een of meer stukjes over schrijven, want zeggen dat schrijven kunst is, of zelfs een heilige bezigheid, dat roept natuurlijk meteen vragen op. Is bijvoorbeeld de handleiding van mijn elektrische tandenborstel dan ook meteen een heilige tekst waarin een woordkunstenaar zijn of haar diep doorvoelde emoties in alle oprechtheid, via een soort van goddelijke ingeving, in totale verbinding met het Hogere, heeft neergezet in prachtig uitgebeitelde frasen van een oogverblindende schoonheid?

Wees gerust, lieve lezer. Ik zal het hier, naar ik vermoed, hooguit af en toe over elektrische tandenborstels hebben. Het gaat mij er vooral om mijn gedachtewereld, mijn gevoelsleven, mijn innerlijk leven naar buiten te brengen in de vorm van wekelijkse verhaaltjes. Wellicht gaat u er iets van uzelf in herkennen, krijgt u een glimlach op uw gezicht, moet u soms een traan wegpinken of doet u een nieuw idee op.

Op het moment dat ik dit schrijf, is dit blogavontuur voor mij een sprong in het onbekende. Ik weet absoluut niet waar deze reis, mijn reis, me heen gaat voeren. U kunt er echter op vertrouwen dat alles wat hier door mij geschreven gaat worden, afkomstig is uit mijn diepste binnen. Een diepste binnen, dat door sommigen ook wel wordt omschreven als de Ziel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s